Tykkään lukea horoskoopeista, ja tänään keskusteltiin työkavereittenkin kans aiheesta mielenkiintoisia keskusteluja. Mietiskelimme myös minkälaisia luonnehoroskooppeja lapsille on, ja löysinkin jo yhdet sivut netistä! Kirjoittajan nimeä klikkaamalla pääset alkuperäisille sivuille. Omien lasteni horoskoopeista korostin asiat jotka koskettivat minua erityisesti :)


Vaaka (23.9.-23.10) on lapsena sopusointuun pyrkivä diplomaatti

Vaakalapsi on diplomaattinen, leppoisa ja hurmaava. Hän rakastaa ihmisiä ja haluaa kaikkien olevan yhtä onnellisia kuin hän itse.

Seurallinen vaaka on myös hyvin perillä manipuloinnin keinoista. Hän tietää, että kompromissi, viehätysvoima ja suostuttelu ovat toimivia taktiikoita. Pieni seurapiiri-ihminen ei nauti yksinolosta, vaan kukoistaa vuorovaikutteisissa leikeissä.

Uhmaiän lähestyessä hänen kyvyttömyytensä tehdä päätöksiä saa usein kyynelet hänen silmiinsä. Usein pieni vaaka itkee vain, koska asiat eivät ole tasapainossa tai sopusoinnussa.

Vaakalapsi tarvitsee vanhemman, joka on reilu, joustava, älyllisesti taitava, kommunikoiva ja ennen kaikkea äärimmäisen kiltti. Vaakalapsen vanhempansa yritä välttää perheenjäsenten välistä kahakointia, riitelyä ja väittelyä. Koti on vaa'alle turvapaikka, johon hän voi vetäytyä piiloon rumaa ja karkeaa maailmaa.

Vaaka syntyy tuodakseen tasapainoa ja harmoniaa koko maailmaan. Hän voi löytää sisäisen harmonian jo lapsena, jos näytät siinä hänelle mallia.

Vaakalapselle on tärkeää nähdä, ettet annan muiden mielipiteiden, tunnetilojen, ilmeiden ja eleiden järkyttää tasapainoasi.

Yritä pitää kiinni omista mielipiteistäsi ja suunnitelmistasi silloinkin, kun ne aiheuttavat muissa suuttumusta. Pidä huolta omasta hyvinvoinnistasi, jotta jaksaisit olla vaakalapsen kaipaama tasapainoinen aikuinen.

Elina Rikkilä, Meidän Perhe


Neitsyt (23.8.-22.9.) on lapsena herkkä ja kriittinen 

Neitsytlapsen mielestä suuri ja avara maailma on pelottava paikka ja hän kaipaa suunnattomasti rakkautta ja rohkaisua tunteakseen olonsa turvalliseksi.

Pieni Neitsyt on hyvin herkkä fyysisen ympäristönsä suhteen. Hän nauttii hiljaisesta, tyynestä ja säntillisestä perhe-elämästä ja häiriintyy helposti rutiinin muutoksista.

Neitsytlapsi tarvitsee oman yksityisen sopen, jossa hän voi tutkiskella ajatuksiaan ja saada järkeä tähän elämään. Hän haluaa oppia ymmärtämään maailman ilmiöitä perin pohjin, voidakseen kehittää olemassa olevia systeemejä tai auttaa muita selviämään elämässään paremmin.

Rohkaise lastasi kehittämään kielellisiä, luovia, henkisiä taitojaan ja käyttämään käsiään. Neitsyen ihannevanhempi on tarkkaavainen, maanläheinen ja älyllisesti kiehtova.

Auta lasta kehittämään arvostelukykyänsä omalla esimerkilläsi. Neitsytlapsi on hyvin kriittinen sekä itsensä että muiden suhteen. Huoneensa hän pitää yleensä hyvässä järjestyksessä. Vanhempana saat usein kuulla kunniasi, jos muutat tavaroiden järjestystä kysymättä ensin Neitsyeltä lupaa.

Kerro hänelle usein, etteivät maailma ole täydellinen ja luonnon virheet tekevät ihmisistä ja asioista myös kauniita ja kiinnostavia. Ole rehellinen ja totuudenmukainen, sillä tätä hoksaavaista otusta et pysty huijaamaan.

Elina Rikkilä, Meidän Perhe